Färdplanen

Lördag 27/6  
Sen eftermiddag träffas vi och lastar bilen. 22:45 går färjan Trelleborg - Rostock. Vi hoppas på lugn sjö, en stadig resa utan vågor. Lars-Åke funderade på att paddla. Vi avrådde honom i sista stund. 

Söndag 28/6 
06:15 blir det ankomst till Rostock. Kör förbi Berlin, Leipzig, Nürnberg, Ulm, Lindau, Bregenz (Österrike), Lichtenstein, Chur (Schweiz), Lugano, Como (Italien), Milano, Tortona, Novi Ligure, Ovada till Lerma i provinsen Alessandria i regionen Piemonte. 

Vi lär kanske stanna någonstans på vägen. Ingen har dock anmält intresse att paddla just den här biten. 

* Måndag 29/6 
Ankomst Lerma. Vi skall bo på Agriturismo Il Burlino. Det här är i höga Monferrato precis norr om Ligurien. Ca tre mil från Genua. Här stannar vi åtminstånde till till fredag 3/7. Vi känner Maurizio som bor i Lerma. Det finns en fin naturpark strax söder om där vi skall bo. Vi kommer säkert åka ner till kusten i Ligurien någon gång.

Därefter besöker vi Langhe runt Alba och dess kända vindistrikt Barolo och Barbaresco i Piemonte. Och givetvis städerna Alba och Asti. Så kommer vi att besöka Slowfood rörelsens huvudkvarter i Bra nära Alba. Vi besöker också vindistriktet och Roero intill som har mycket bra viner.

Det här är ett matens och vinets paradis. Kanske blir det här vi träffar på Berlusconi.

Vi har också planer på att på vägen hem besöka vindistrikten Valtellina vid nordöstra änden av Comosjön i regionen Lombardiet eller Valpolicella vid Verona i regionen Veneto.

* Tisdag 7/7
Onsdag 8/7 22:45 färja Rostock - Trelleborg, Torsdag 9/7 06:15 ankomst Trelleborg. ca 08:00 i Helsingborg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback