En legendarisk måltid, enligt våra hjältar


Som utlovat begav sig två av hjältarna uppför berget med Rhätische Bahn, så långt upp som till Bernina-passet. Det tog dem nästan två timmar. Högst upp var svalkan angenäm och mycket uppfriskande, kanske kunde också små plättar med snö anas. Mössa och vantar eftersöktes, men nej, tyvärr. 

Nåväl. Väl framme slängde sig våra två hjältar, låt oss kalla dem Thomas och Lars-Åke, upp på cyklarna för en våghalsig färd neråt. Den uppmätta hastigheten toppade på 72 kilometer i timmen. Hua! Dock lugnade de ner sig lite när de passerade en motorcykel som hamnat i diket, en ambulans och poliser, det blev en något svårmodig stund som fick våra hjältar att fundera över detta att besinna sig. De har modet, men också stort förstånd. Hastigheten sänktes således. 

Trots detta, den måttliga hastigheten, hände det sig så att Thomas tappade sin mobiltelefon, och den har inte upphittas sedan dess. Någonstans i en reva i berget kommer en lycklig eremit att kunna ringa gratis de närmsta dagarna, innan sim-kortet spärrats. Under all denna dramatik befann sig hjälte nummer tre, låt oss kalla honom Kalle, kvar i Tirano. Vi efterfrågar ännu vilken bok han läser. 

Under kvällen förtärdes en måltid på vinerian i Tirano och det var en fest som bara kan ges epitetet legendarisk. Bra vin, bra mat, bra service. Vi vill gärna rekommendera stället - se här

Under morgondagen, läs måndag, kommer det att bli alpernas näst högsta pass, 2757 meter, också kallas Stelvio. Hjältarna lutar åt att övernatta i Mals i sydtyrolen. 

På återseende, inom det närmsta. 

* FAKTARUTAN *

Kort om en annan snabb cyklist 
Hastighetsrekordet på cykel: 210,4 km/h. 21 Sep, 2007 satte österrikaren Markus Stoeckl, 33, ett nytt världsrekord i kategorin "serietillverkade mountainbikes" i de Chilenska bergen när han klämde i med 210,4 km/h. Han krossade det åtta år gamla rekordet med 23 km/h. Stoeckl, medlem i Team MS Intense Racing, är en av Shimanos officiella testcyklister. Vid sitt record använde han tex ett Saint vevparti och Bakväxel samt den nya XT-skrivbromsen med 203 mm stora bromsskivor bak och fram – vilka gav honom tillräckligt med bromskraft efter att ha nått en bra bit over 200 km/t.

Alperna 
Alperna är en bergskedja i Centraleuropa. Den sträcker sig från området kring Nice och Genua vid Medelhavet, norrut mot Schweiz och sedan österut mot Wien. De länder som helt eller delvis ytmässigt utgörs av Alperna är Frankrike, Italien, Schweiz, Liechtenstein, Tyskland, Österrike och Slovenien. Alperna är 50-80 miljoner år gamla. Alpernas landskap betraktas ofta som naturskönt och har utgjort inspelningsplats för diverse filmer, bland annat Sound of Music.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback