Vackra äpplen, påhittade getter och en sömnig by(Uppdaterade länkar 11 juli)

Våra hjältar ändrade färdriktning; det blev ingen väg via Stelvio passet, istället rusade de motorn mot tre andra pass. Jo, du läste rätt - Aprica, Edolo, Passo di Tonale och därifrån via ett pass till Meran och vidare till Mals (i Vinschgau). Stora rovfåglar passerade utanför bilen; rovdjur på jakt efter föda, eller svenska cyklister, kan tänkas, men detta var ändå den säkrare om än längre vägen då den ursprungliga rutten via Stelvio var dränkt av regn och direkt farlig att färdas på. 

Och varför inte - på detta sätt fick hjältarna nu skåda stora äppelodlingar hela vägen från Meran, större än de någonsin kunnat föreställa sig ens i drömmar. Det sägs att vart åttonde äpple som äts i Europa kommer därifrån. Kan detta vara sanning? 

Vidare åkte man förbi Rechenpass, Imst, Fernpass till autobahn A7 i Tyskland nära Füssen upp till Kitzingen nära Würburg där övernattning således eftersöktes. Och var hamnar våra hjältar om inte i den fullständigt okända byn Marinbernheim i Franken, så sömnig att getterna kunde sova mitt på gatan utan att riskera att någonsin bli påkörda, eller ens väckta (detta är självklart redaktörens fullständigt horribla fabulering, men ändock, varför inte). 

Väl där fick man ett bra boende på Gasthof Zum Goldenen Löwen. Här fanns ingen mat, självklart inte, utan de blev tipsade om att gå till grannbyn för att äta på en fin restaurang vid namn Winzerstube. Så, i sällskap av de där getterna, gick våra hjältar tre kilometer för att få sig en matbit, och när de väl kom fram upptäckte de snopet att stället det tipsats om hade stängt för semester. Turligt nog hittade man ett ställe precis till vänster om platsen där denna upptäckt gjordes; och ja, där var öppet. Byn hette Rödelsee och den öppna restaurangen, som var trevlig, hette Löwenhof. 

Tills vidare, tappra själar, håll ut. Information kommer om resans sista etapper. 

* FAKTARUTAN * 

Jo, detta är skamligt, redaktören känner kinderna hetta av rödflammiga strimmor. Han skäms in i märgen, men han har utan lycka sökt efter intressanta fakta och inte hittat något. Men vänta - jodå - nu händer det något ...

Läs mer om äppelodlingarna här och här

Ja, visst är det vackert.Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback